Allt såg bra ut!

Nu står pastan på spisen så jag kan passa på att skriva om dagens utflyckt!

Först åkte vi till Babyland och gjorde en de nya inköp till Bellis... (Ett set med labantröja och labanbyxor, ett par gummistövlar och 2 par moccasiner, lägger upp bilder när jag får mer tid).
Efter det tog vi en supergod lunchbuffé på en ny restaurang som ligger precis intill babyland.
Jag var inte så stor i maten just nu så det blev bara en talrik som jag inte ens åt upp och Nicke äter inte så värst mycket han heller (så buffé känns lite överdrivet, men det var det som fanns) Gott var det i alla fall! Jag nöjde mig med köttfärslimpa med kantarellsås, grönsaker, tzatsiki och lite ris (den stekta potatisen var slut för tillfället, typiskt). Nicke smakade av köttfärslimpan och lite av nån slags pyttipanna.

Det fanns dock mycket mer att välja på så som thaiwok och allt möjligt med vi hade inte så mycket tid på oss att vi kunde sitta och smälta maten emellan portionerna så det fick bli en snabblunch. Men jag kommer absolut äta där igen! =)

Efter den goda maten åkte vi till Huddinge för att se den lilla som bor i min mage. Det var så häftigt, h*n hade sååå söt profil, tyckte barnmorskan också! =)

Allt hon kunde se såg bra ut och datumet blev inte flyttad en enda dag åt något håll! Dock var hon ändå lite osäker på datumet så jag fick en ny tid om 3 veckor. Så då får vi se bebis igen! :P

När hon hade kollat igenom allt så frågade hon med ett flin på läpparna om det var något vi ville veta/fråga om! Vi fattade ju på en gång att hon såg vad det var för kön och vi blev sååå frestade men lyckades hålla oss! Det känns skönt för jag hade ångrat efteråt om jag hade förstört spännngen pga min nyfikenhet!

Vem det än är då är h*n precis lika välkommen och önskad! (nu säger inte jag att det inte är så när man kollar kön, för jag vet ju hur nyfiken man är och det är svååårt att inte fråga, men i vissa fall spelar det ju faktiskt, TYVÄRR roll vad det blir).

Nu ringer äggklockan! =)

Ultraljud

Goddag!

Idag är jag och Nicke lediga! Isabella fick gå på dagis idag ändå för vi ska nämligen på Ultraljud!! Äntligen ska vi få se våran bebis en stund... =)

Enligt BF just nu så går jag in i vecka 18 idag. Det ska bli spännande att se om det stämmer, hoppas inte att dom flyttar fram BF datumet, åt andra hållet är helt ok för mig. Vi ska inte kolla kön, det får bli en överaskning på den stora dagen. Jag måste erkänna att jag är lite frestad men man ska inte öppna julklapparna innan julafton. ;o)

Igår var jag på jobbet, trots en riktigt jobbig morgon med kräkningar och illamående. Det gäller att bita ihop för det verkar bara avta i korta perioder. Idag mår jag också illa, så det är tredje dagen jag mår dåligt nu, hoppas inte att det blir långvarigt bara!?  =(

Mår illa!

Idag har varit en riktigt dålig dag!

Från en början skulle den bli bra. Isabellas dagis är stängt pga planeringsdag så jag var ledig med henne och skulle träffa Linn och Freja. Så blev det dock inte för jag har kräkts ett antal gånger idag. Har sån huvudvärk också pga detta så jag vill bara ligga ner. Mina få krafter jag har haft idag har jag lekt med Bella men hon är en aning uttråkad ändå, stackarn! =(

Nu, efter ett låååångt bad ska vi peta i oss mat och sen se på Alvin och gänget igen... Såna här dagar uppskattar jag verkligen att hon kan se en film ibland!

Ny maträtt :P

Sådär ja, då sitter jag här igen och vet inte alls om Bella är seg på att somna eller om dom har somnat båda två där inne. Jag vågar inte heller chansa att gå in ännu så jag passar på att skriva lite innan... =)

Efter att jag skrev mitt förra inlägg där jag avslutade med att jag skulle gå och vila, då lade jag mig på soffan här i datarummet och måste ha somnat innan jag ens landade på kudden för kl 14.30 kom min underbaring till dotter och väckte mig... Hon tog alltså en lååååång middagssovning idag! Hon sov i över 2 och en halv timme. Så jag har en liten känsla av att hon inte har somnat, tyckte jag hörde dom inne från sovrummet nyss. Själv slank jag in i duschen då dom la sig, passade på att raka benen och frächade till mig lite.

Måste bara säga att till middag idag testade jag nått nytt och det blev riktigt gott!!!

Jag stekte lök och bacon, strimlade lövbiff och hällde i den tillsammans med löken och baconet. Kryddade med salt och svartpeppar. Gjorde en egen gräddsås med lite olika kryddor i (chili, paprikapulver, vitpeppar och salt) hällde sedan ner såsen i stekpannan så att den fick ta smak av löken och baconet. Till det gjorde jag ris och en GOD fetaostsallad.

Det blev hur gott som helst! Till och med Bella åt som en tok! Hon är inte den som äter bra i vanliga fall, så jag är riktigt stolt och kommer definitivt att göra den goda rätten igen! :P


Nya, kommande inköp!

Jaha, då var det Söndag igen då! Helgerna går snabbt dom!

Idag vaknade Bella kl 8... Skönt!
När vi hade klämt i oss frukost och gjort oss i ordning så tog vi en tur ut i parken alla tre. Det var superskönt och vädret är ju verkligen toppen idag!=) När vi kom in igen vid 11.30 så åt Bella 2 kiwi och ett halvt äpple (man blir hungrig av att leka) och nu ligger hon och sover sött bredvid sin far.

Själv har jag spanat lite på elgigantens hemsida. Har särskillt riktat in mig på en ny tv till vardagsrummet och på en ny batteridriven dammsugare (inspiration av dammsugarköp fick jag hos Eva). Kan ju lika gärna slänga upp en bild jag med... Bara färgen kan ju få en att smälla av! Då blir det nog mycket roligare att städa! ;o)



Igår var vi bara hemma. Nicke var lite småbakis och jag varvade mellan att ta det lugnt, leka med Bella och städa... Dammsugaren åkte fram och väldens bästa hjälpreda gick runt med dammvippan i högsta hugg! =)
På kvällskvisten tog vi en promenad till affären, då fick Bella passa på att åka lite på sin cykel också...


Nu ska jag passa på att vila en stund innan lillan vaknar igen!

Vad händer med min kropp?!

Hej hopp!

Vi e kvar hemma ännu... Blir nog på hemmaplan hela dagen skulle jag tro, men det känns rätt så skönt...
Fick mig en liten tankeställare av en go bloggare som rådde mig att ta det lite lugnt efter "svimattacken" igår! Hon har nog rätt, man orkar inte lika mycket då man är gravid. Jag är mycket känsligare nu också, har jag för mycket motgångar så bara brister det. Jag börjar gråta och kan inte sluta! Så blev det i morse efter att jag gått och småirriterat mig på olika saker, sen kom jag till en situation jag inte kunde kontrollera och där brast jag ut i gråt och grät länge! Nicke förstod ingenting, stackarn...

Ja, som sagt! Det är mycket som händer i min kropp just nu!

Men nu försöker jag städa lite emellanåt också, mår inte bra av att ha det skitigt men tyvärr har det hunnit samla på sig högar här å där då jag inte har mått bra och Nicke inte har vart hemma... Nu när illamåendet är borta så är det dags att ta tag i det sakta men säkert!

Måste kolla Bellas blöja nu... =)

Lördagsmorgon

God morgon Lördag!

Gissa om jag var pigg o glad när jag blev väckt i morse kl 07.00..?! Njaa, men det är mitt eget fel att jag är så trött så det är bara att bita ihop. Fast å andra sidan så hade jag lite problem med att somna när jag väl kom i säng också, kunde inte ligga skönt.

Lillan har fått sin välling nu och ligger i sängen och tittar på "Alvin och gänget". Det är det enda hon vill se i filmväg... Fast hon har sällan sett hela filmen, oftast blir det en kvart ungefär sen är hon uppe och röjjer igen! =)

Jag har redan satt igång en tvättmaskin nu på morgonen och snart ska jag ta disken som jag struntade i igår kväll efter middagen. Orkar man inte så orkar man inte. Behöver ju faktiskt inte alltid vara stenhård med rutinerna! Men i veckorna är jag MYCKET noga med att plocka undan disken direkt efter maten, för min egen skull...



Natt Natt!

Slinker in och säger Natti Natti nu efter att ha chatat med söta Satu hela kvällen nu på msn! Tiden bara sprang iväg... Mycket matprat blev det, nästan så det rann i mungiporna ett tag! =)

Nicke syns inte till än, han kommer när han kommer... Själv ska jag SOVA!

Godnatt!

Fredag!

Denna Fredag blev inte riktigt som jag hade önskat!

Jobbade på från 8-17 med familjen i mina tankar. Saknade dom så jag kunde gå sönder! Slutade jobbet och trängdes med giriga människor på tvärbanan.. Fick en smäll av en kvinna med stor ryggsäck (kan hon möjligen ha glömt att hon hade den på ryggen?). Men jag tog det inte personligt för jag var inte den enda som blev "drabbad".. =D På tåget var det inte lika tjockt med folk som tur var...
Kom hem efter att ha handlat lite, trött och jävlig... Började kallsvettas och höll på att svimma. *läskigt*

Tur som jag hade kom jag i alla fall hem till ett dukat bord. :P
Mätt och belåten lutade jag mig tillbaka en stund i sängen för att se på film med Bella...
Då ringde Nickes telefon och några kompisar ville att vi/han skulle komma dit. Jag var ämnad till att köra och Nicke till att dricka några bira. Visst tänkte jag! Men vid närmare eftertanke så kom jag på att jag verkligen inte orkade. Ont i kroppen och trött som få! Plus att klockan var ca 19.30, då känndes det onödigt att klä på Bella igen och åka iväg...

Så Nicke blev hämtad, jag fällde några tårar och han fick dåligt samvete!
Det var ju inte meningen. Jag blev bara ledsen för jag ville men inte orkade...

Så nu längtar jag tills i morgon i stället!
Få se vad som händer då!

Utmanad!

Vill tacka Sara för den söta lilla utmaningen... Vilken ära! =)



Ge bort en du med å gör någon glad

Här kommer reglerna på engelska:

1. The winner can put the logo on her blog.
 2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls you've nominated.
Satu
Sara
Therese
Hanna
Charlotte
Frida
Eva

Morgontrött

Dags för en trött dam att säga godmorgon! Jag hade heldre sagt godnatt just nu för jag hade väldigt svårt att somna igår. =( Men som vanligt så blir jag väl lite piggare under dagen!?

Om tio minuter är det dags för mig att gå. Det tar emot för det ser så kallt ut ute. =)
Men, för att få träffa Nicke och Bellis så måste jag ju få dagen att gå! Jag lyckades förresten gå upp utan att väcka Bella i morse. TUR för Nicke som kom hem så sent!

Nä, nu ska jag borsta tänderna sen ger jag mig av..
Ha en fin dag!

Saknar...

Tjoho..

Har suttit och väntat och väntat på att Nicke ska komma hem från sitt nuvarande jobb i  Norrköping nu hela dagen, så åkte han för en halvtimme sen... SUCK... Jag måste verkligen sova snart för morgontrötta lilla jag har ställt klockan på 05.00 i morgon och det är jag inte så van vid. Chefen undrade om jag inte kunde jobba lite längre i morgon och det ställde jag ju gärna upp på. 8-17 blir det, känns skönt nu när jag har VABAT hela veckan.

Saknar min Nicke! =(
Men i morgon kväll får vi ses... *längtar*

Nu är det dags att tänka på refrängen..
Sov gott!


En liten sovmorgon

Godmorgon!

Nu har vi varit vakna i snart en timme. Jag fick en välbehövlig sovmorgon till 07.45 idag.. Synd bara att jag inte hann mer än att öppna ögonen så fick jag springa på toaletten och.... kräkas! Alltid är det något, haha.
Jag får mina små återfall ibland när det gäller illamåendet och idag är en sån dag. Hoppas det känns bättre i morgon då jag ska jobba!?

Att somna igår var inga större problem, snurrade några varv men sen måste jag ha slocknat.

Nu ska här fixas lite frukost och sen vill Bella bygga med lego igen... Hennes absoluta favoritsyssla innomhus, hon kan sitta i timmar, om hon har sällskap alltså annars blir det bara korta perioder eftersom hon måste ha koll på vad vi gör också... Förutom lego så är pussel och rita också kul. Kan ju hoppas att hon blir en liten "pysseltjej" för det är jag. Jag älskar att pyssla!

HYSS är ju också roligt förstås, både ute och inne! =)

Oooops!

Oooops! Uppe på ÖVERTID! Måste sova, annars är jag inte människa i morgon... Är ju lite tröttare än vanligt nu för tiden.. Humm, undrar varför?! =)

Det är bara att hoppas att jag kan sova nu då!
Annars provar jag saltlösningen till lilla snoken..

Godnatt

Vad göra utan nässpray?

Då har vi även fått denna dag att gå! Vi smög ut en liten stund på eftermiddagen, när vi började klättra efter väggarna här hemma... Tog mormor och fika med oss till parken, så fick Bella leka en stund och dra i sig en nypa frisk luft!

När vi kom hem igen byggde vi med lite lego och sedan när mormor åkte hem igen så var det dags för mig att laga middag. Köttfärssås och spagetti blev det idag.

Efter middagen tog jag och Bella ett långt bad för att sedan plocka undan alla leksaker och krypa ner i sängen. Hon somnade vid 8 tiden efter lite hostande och snörvlande...

I kväll har hon gått och sagt "Bejja inte bla" flera gånger och lutat huvudet mot sängen. Så när jag frågar om hon har ont någon stans, pekar hon på sin hals... och vilken hosta hon har! Man hör hur den riktigt skär i halsen, så kan hon pipa till ibland för att det gör ont! Stackars liten.

Och till mig då.. Har satans ont i halsen, täppt som sjutton i näsan och även jag har en hosta som skär i halsen! Stackars mig. 

Mitt problem är att jag inte får använda nässpray eftersom jag är gravid!
Hur fasen ska jag kunna sova då?
Om det skulle råka trilla in någon här som vet någon mirakelkur mot nästäppa, glöm inte att avslöja den för mig då innan du går igen! Så besparas jag en natts sömn.. =)

I morgon kommer Nicke hem. Så i morgon bitti ringer jag till jobbet och säger att jag kommer på Fredag. Det blir nog finfint det tror jag...


Sömn! Den BÄSTA medicinen!

Just nu ligger lillskorpan och sover, det har hon gjort sedan klockan 11, så snart är det nog dags att vakna för hennes del, inte för att jag tänker väcka henne nu när hon är sjuk men hon brukar vara som en liten väckarklocka då det gäller att sova middag. Fast hon behöver sova nu, sömnen är ju som alla vet den bästa medicinen.

Jag har ringt till jobbet och sagt att jag inte kommer i morgon. Så får jag höra av mig igen i morgon då jag vet om Nicke kommer hem innan Fredag eller inte.. Annars blir det långledigt för min del för på Måndag är dagis stängt så då blir det inte heller nått jobb för mig! Men sen så...

Här kommer lite "nygamla" bilder på Bellis...
Det var några veckor sen dom togs...

Ett par gamla solglasögon! Tufft!
  
Våran lilla minipolis hemma hos farföräldrarna.
Ska ut med farmor och vattna i växthuset när det ösregnar...
Man tager vad man haver.. =)

Kollar på båtar och fåglar i hamnen...

Nu är Bella vaken här...

Sjukstuga och inställda planer!

Goddagens!

Mitt försök att vakna pigg o glad idag blev ju långt ifrån lyckat. Har fasligt ont i halsen och snoret rinner. VARFÖR!? Var det för att jag satt och skröt om hur illamåendet äntligen börjar avta!?

Bella har i alla fall varit sjuk hela veckan och fått vara hemma, dessvärre lutar det åt att jag får VABA i morgon med. Hon mår inte alls så bra som jag trodde igår kväll.. Vilken miss! Våran lediga dag idag blir en hemmadag ändå då...

Vi som skulle ut i parken med Jenny och Liam, för att sedan åka och köpa kläder till Bella tillsammans med mormor och sedan hälsa på min gamla körskolelärare.. (haha, GAMLA körskolelärare, känns sjukt att kunna säga så).

Får hoppas att Nicklas kommer hem från jobbet i morgon kväll (han jobbar inte i Stockholm) så kan jag ju i alla fall jobba en dag innan helgen. Är så trist att bara gå hemma och inte ens få gå ut! =(

Bloggskolk!

God kväll!

Det blir inte mycket bloggande för min del.. När jag var mammaledig så blev det som en del av vardagen men nu prioriteras så mycket annat innan och när allt detta är klart så finns det ingen ork till att blogga (oftast).

I September går jag upp i arbetstid från 50% till 75%, plus nån helg då och då. Det känns super nu när sparkontot är rensat efter semester och körkortstagande. Det kostar att ligga på topp minsann. =)

I morgon går jag in i den 17:e graviditetsveckan. Vart tog tiden vägen?!
Mitt illamående och tillhörande kräkningar börjar äntligen avta nu mer och mer.. Kräks bara någon gång ibland men det kan jag leva med..

I morgon är jag och Skruttis lediga och har alldelles för mycket planer... Får se om jag lyckas klämma in allt eller om det inte blir någonting i stället!? =)

Nu ska jag försöka besvara alla kommentarer jag har fått trots min frånvaro. (Kul att ni kikar in ibland trots min bloggskolk) sen ska jag sova och hoppas på att vakna upp pigg o glad i morgon bitti...

Natti natti!

Ett alldelles eget körkort!

Jaha.. Då var det ett tag sen jag var här igen då.. Loggar in en snabbis för att berätta att den 5/8-08 blev jag ägare av ett alldelles eget körkort. Så grymt häftigt! Hihi...

Idag var första dagen på jobbet efter semestern.. Mådde faktiskt himla bra idag för ovanlighetens skull!

RSS 2.0