Gratisbio!

Tills jag orkar skriva nått annat så lägger jag ut en liten länk här till Gratisbio... Om inte annat så kan du ju gå med för min skull i alla fall! ;o)

I´ll be back soon!

Kramar

Planer för Isabellas rum!

Vi har bollat fram och tillbaka jätte länge nu och undrat vad Isabella ska få för möbler i sitt rum... Nu äntligen har vi nästan allt på det klara, nu ska det bara inhandlas också!

image854
Juniorsäng från Möbelmagasinet (bild lånad av mobelmagasinet.se)
image855
Sänghimmel från Ellos (bild lånad av ellos.se)
image856
Hylla från Ikea (Bild lånad av ikea.se)
image860
Förvaringsboxar till leksakerna (Bild lånad av knoddenoknyttet.se)
image857
Bord från Ikea (Bild lånad av ikea.se)
image858
Wallies att klistra på bordet (Bild lånad av inreda.com)
image859
2 stolar till det fina "hemmagjorda" prinsessbordet (Bild lånad av 1klass.se) *REDAN KÖPTA*

Tankar som slår mig!

Shohoo!

Nu är jag solo igen.. Det var länge sen någon utav oss åkte iväg på en helg, känns som att sjukdomarna och onyttigheterna har tagit överhanden på senaste tiden. I kväll ska Nicklas vara med några grabbar och spela biljard och ha lite skoj! Själv ska jag snart leta mig in i duschen och steka kyckling som jag tog fram i morse men aldrig gjorde till middag... Jag vill ju inte slänga! Jag måste träna på att vara lite ekonomisk nu, så mycket mat som vi slänger, det är ju pinsamt! Brukar tänka ibland när jag slänger en massa mat att det finns folk som nästan skulle offra sin högra arm för att få det här, då gör det extra ont!

På tal om skumma tankar... Idag på jobbet tog en kollega ut en plockvagn i butiken (fukt o gröntvagnen) där låg två saxar m.m... Då började tankarna snurra runt i huvudet på mig... Sen helt plötsligt så började jag tänka lite väl högt! Haha.. "Tänk om nån sjuk jävel skulle ta dom här saxarna nu och göra nått riktigt otäckt"
Jag kan inte rå för det men jag får för mig en massa ibland. Kan det kanske vara för att dom ända drömmar jag minns är mina mardrömmar (med väldigt få undantag). Eller kan det vara för att det händer så sjuka grejjer i den här världen? För det gör det ju, jag vill inte ens tänka på allt otäckt som händer överallt! Nä usch! Jag får gåshud nu!

Från det ena till det andra.. Hoppas att Nicklas kommer hem någelunda tidigt idag! Han har köpt ett spel till pc:n som heter GUITAR HERO och gissa vad!? Han fick mig och testa och jag blev som barn på nytt, vilket lyckorus jag fick i kroppen! Vill spela mera nu! =)


Skönheten!

Vi kör med lite svartvitt också...

   
Det var vad jag hade att komma med idag...

25/3-08

Bellis i Tisdags...

  
 

=)

Bad Bellis!

BadBellis dagen innan hon blev sjuk! 15/3...

 

Skumt värre... :o)

Dyrt... men stilfullt!

Dom här två kalsipperna landade hemma hos oss igår! Jag beställde dom i Tisdags på Uppercut till min stora älskling och igår fick jag en avi, så jag sprang till posten för att hämta dom!

image841
image842
Frank Dandy: 199:- /st  Det kostar att ligga på topp! ;o)

Nära mål!

God kväller!

Nu är jag här igen, det går ett tag emellan mina inlägg numera.. Men idag ska jag lägga in lite bilder också var det tänkt! Om allt gå enligt planerna så tänkte jag sitta bänkad vid datorn i kväll... Lillan sover, gubben är på jobbet fortfarande och jag är duschad, har ätit, tagit disken och tvättat sen jag kom hem. Så nu tänker jag sitta ner, det enda som kan stoppa mig är lilla fröken som ligger i sovrummet och sover!

Nu är vi i alla fall så gott som friska allihopa. Visst inte helt bra men det lär nog dröja! Idag var första dagen att gå på dagis/jobba sen vi blev sjuka, det känndes riktigt skönt att vara tillbaka!

Jag gjorde dock ett STORT misstag idag! Min chef undrade om jag kunde jobba 8-16 Lördagen den 12 April och jag svarade glatt ja. Men nu kom jag på att jag skulle ju på räkbåt den 11 April och festa och ha mig! GULP! Jag vill ju jobba helgdagar också eftersom att det ger bättre betalt men samtidigt så känns det inte värt det, så sällan som jag går ut så vill jag kunna koppla av! Det finns många som vill ha den tiden av mig och jag får nog sluta upp med att vara så snål för att ge bort den! Kanske jag kan få jobba någon annan helg i stället!? *hoppas*

Igår var jag på körskolan och körde med min underbart roliga körskolelärare! Det känns som att jag är NÄRA MÅL nu när det gäller körkortet! Jag blir säkrare och säkrare för varje gång jag kör! =)

Tappat rösten!

Jag börjar med att skriva GLAD PÅSK!

Sen fortsätter jag med en liten efterlysning, jag har nämligen näst intill tappat rösten under natten som var så jag har haft stora talproblem idag... Det är väldigt frustrerande för jag älskar att prata! Visst jag får fram det jag vill (för det mesta) men jag får nästan skrika. Ibland när jag pratar så släpper "hesheten" helt plötsligt för en stund och då pratar jag Väääldigt högt enligt Nicklas... Jag råkade bl.a göra det precis utanför sovrumsdörren idag då Isabella ov middag men hon sov det var då han reagerade.. Haha Ibland försvinner även rösten helt och hållet och då är det bara att viska... Så här hes har jag aldrig varit förut!

Isabella mår betydligt mycket bättre idag... Det känns otroligt bra! Nu ska hon bara börja äta som vanligt igen men det lär nog ta ett tag, det blir väl lite mer för varje dag...

NU: Nu ska vi se en film och äta massa gott! *mys*

Ha en trevlig kväll!

LÅNGfredag!

God kväll!

Nu sitter jag här på väg att dra mig till sängkammaren för att sova några timmar men innan det tänkte jag skriva rågra rader... Tyvärr så orkar jag inte svara på alla kommentarer i kväll/natt för då blir det alldelles för sent men förr eller senare så svarar jag ju! :P

Igår var vi som jag skrev på sjukhuset med Bellisen igen för att kolla på dom röda prickarna som täcker hela hennes överkropp! Tydligen så var det virusprickar, så vi åkte hem ganska fort igen! Jag hoppas verkligen att dom hade rätt för det sa dom genom att bara titta och trycka på dom! Men jag antar att dom vet vad dom gör, dom är ju trots allt barnläkare och har nog sett röda prickar av alla de slag!?

När vi kom hem från sjukan så kom mamma och pappa över en snabbis med en massa påskgodis, ett STORT påskägg till Bellis med kläder (jeanskjol, blus, mjukisbyxor), böcker (2 olika nalle puh böcker) och en docka i.. Dockan var från morbror/gudfar... Dom hade även köpt en jätte fin påskhäxa till Bellis, gjort en STOR matlåda till mig till min lunch på jobbet idag (fiskgratäng med dill/räksås, potatismos och broccoli). Så hade mamma bakat rulltårta, köpt grädde och köpt aprikoshalvor så att vi skulle kunna göra egna påskbakelser, som vi missade när vi inte kom hem till dom idag! Så fick vi en bukett med tulpaner, två påskliljeplantor och påskris att sätta våra fina fjädrar i... Vi kännde oss riktigt bortskämda! =) Men jag anar att det var det som var tanken med det hela också! Hihi...

Idag gick det superbra att jobba, tur bara att jag inte jobbade mer för när jag gick hem hade jag knappt någon röst kvar, jag låter som Bonnie Tayler nu, fast ännu hesare... Får nästan skrika ut mina viskande ord nu, mycket ansträngande vill jag lova! :P

Bellisen hade varken ätit eller druckit mycke under dagen som gick när jag var borta så när jag kom hem så slog jag o Nicke nävarna i bordet och har tryckt i henne massor med vatten med hjälp av en medicineringsspruta... Vi gjorde det till en lek så hon tyckte till och med att det blev kul till slut. Hennes middag bestod av 8 bitar tortellini med ostsås (STORT FRAMSTEG). Det låter jätte lite men det är en bra början... Hon har dessutom varit vaken länge i kväll och lekt, dessutom haft roligt! Inget pipande och lidande! Hon somnade runt 23 idag, vi lät henne vara vaken för att se om hon orkade det!

Nu är jag också trött så jag ska lägga mig tillsammans med mina skatter i sängen och sova!

Så nu håller jag tummarna för att Bellis är lika pigg i morgon när hon vaknar!

Natti natti alla bloggisar... =)


Fira påsken hemma i år!

Godmorgon! Nu sitter jag på tåget och rullar mot jobbet! Sitter o snörvlar som en tok, som tur är så känner jag mig mycket bättre i halsen idag! Skönt... Dessvärre så hade Nicklas feber och halsont i morse när han vaknade! :( Våran påsk kommer att firas hemma, bara vi i familjen, det är nog ingen som vill träffa oss nu! Haha.. Vi skulle egentligen ha åkt på påskfika och påskmiddag hos mina föräldrar i kväll och så skulle vi hem till Nicklas föräldrar i morgon men nu blir det inget! Känns trist! :(

Sjukdomarna fortsätter!

God dagens! Jag sitter här och velar lite... Jag vet inte om jag ska jobba i morgon eller inte!? Jag mår skit rent ut sagt, feber kvar och när jag sväljer så känns det som att någon försöker strypa mig så jag skulle behöva vara hemma men jag vill samtidigt inte förlora pengarna nu när Nicke är ledig och kan vara hemma med sjuka lilla Bellis, det är ju dessutom 100% OB i morgon. Jag har nästan kommit fram till att jag ska jobba, det gäller ju bara i 4½ timme och sen är jag ledig i två dagar igen.

Hur som helst, i morse när vi vaknade så var det lika pipigt som det har varit dom andra mornarna på sistone, febern på Bellis var lite lägre men när jag skulle byta hennes blöja och kom in i vårat belysta badrum så upptäckte jag MASSOR med röda prickar på henne, i ansiktet, på nacken, öronen, bröstet och på ryggen! GULP!

Då började jag om från början igen med att ringa hit och dit, började med vårdcentralen men ganska snart upptäckte jag att telefontiden var över sen en halvtimme tillbaka så det var bara att glömma! Då ringde jag till Vårdguiden, där sa hon att vi MÅSTE åka in med Bellis idag igen till sjukan, hon trodde att det var en allergi mot pencillinen Bella fick igår. Jag tror också på det, eller så tror jag att det är sharlakans feber... Hennes övriga symptom stämmer in så bra på det, samtidigt så är det ju lite skumt att prickarna kom nu tillsammans med medicineringen.

När Nicklas kommer hem idag så blir det raka vägen in till barnakuten igen, så jag ger inge mer pencillin innan jag vet hur det ligger till! Såhär ser våran Påsk ut! Hoppas att ni alla får en mycket trevligare Påsk!

Kram

Ska det vara så svårt att få hjälp i det här samhället? Börja ta ansvar nu!

Halloj!

Den här veckan har inte varit rolig hittills vill jag lova... I Söndags fick ju Isabella som jag skrev hög feber, de har bara blivit högre och högre och hon har blivit slöare och slöare. Hon äter inget, dricker endast lite då och då! Till råga på allt så blev jag också sjuk i Måndags kväll, med kraftig halsont och feber... Dock inte lika hög som Isabella som för det mesta har varit över 40 grader, stackarn!

I morse vaknade jag av att hon kräktes massor, jag flög upp! Hon hade spya i hela håret och överallt så det var bara att ställa henne i duschen på en gång. När hon hade duschat klart så ringde jag Nicklas och frågade om inte han kunde komma hem (han jobbar i Stockholm den här veckan). Han åkte på en gång.
Medans jag väntade på att han skulle komma hem så ringde jag till Handens närakut och skulle boka en tid för kontroll, men jag fick ingen tid, hon konstaterade i telefonen att Isabella hade virus och hänvisade mig till Vårdcentralen i stället! Lite märkligt enligt mig! Jag ringde i alla fall till Vårdcentralen och lämnade vårat telefonnummer och väntade snällt på att dom skulle ringa upp, kl 09 ringde en jätte trevlig distriktssköterska upp men hon meddelade även att det tyvärr var fullbokat idag och att dom brukar hänvisa till Handens närakut då.
"Jaha", sa jag då "Dit ringde jag innan jag ringde till er och dom ansåg att dom inte kunde hjälpa oss för att "min lilla flicka hade virus" som hon sa i telefonen" Sköterskan höll på att trilla baklänges och frågade "Hur vågade hon ställa den diagnosen på telefon?" Jag: "Ja jag tyckte också att det var lite märkligt" Sköterskan: "Även om det bara skulle vara ett virus så tycker jag att alla oroliga föräldrar ska ha rätt att få undersöka sina barn så att man kan gå hem och veta att det inte är nått farligt" Hon tyckte i alla fall att vi skulle åka in till Södersjukhuset på barnakuten och kolla upp där vad det kunde vara, så det gjorde vi!

Isabellas symptom:

*Mycket hög feber, runt 40 grader (fick ej ned febern med alvedon längre)
*Hosta
*snorig
*Kletiga ögon
*Kräkningar
*slö/sover hela tiden
*äter inte, dricker endast i små mängder.

Vem skulle inte bli orolig? Har man inte då rätt att få undersöka sitt barn i stället för att bli bollad från ställe till ställe? Med tanke på att barn också har MYCKET lättare för att bli uttorkade än vuxna!

På väg till sjukhuset så var inte lilla Bellis kontaktbar, hon bara satt och stirrade rakt fram (mycket läskigt) och hon kräktes 3 gånger under bilfärden. Väl framme så gick det ganska snabbt, dom tog en massa tester, kollade hennes vikt, kollade i öron och hals o.s.v

Hon blev behandlad med respekt, precis som det ska vara... Till slut kunde dom i alla fall ställa diagnosen öroninflamation i båda öronen OCH antagligen ett virus på det, hon var röd i halsen bl.a!

Så alla mammor och pappor där ute! Lite inte på någon annan än eran egen instinkt, du känner ditt barn bäst och INGEN ska komma och säga genom en telefonlur vad det är för fel!

I det här fallet hade hon delvis rätt men hon glömde en viktig detalj, nämligen öroninflamationen (låter man en öroninflamation gå för långt så kan trumhinnorna spricka och det innebär nedsatt hörsel). FY SKÄMS!

Söndag hos oss!

Tjohoo!

Nu har vi precis ätit en sen middag! Idag blev det hemlagad pizza (den blev riktigt lyckad) :oP

Vad har jag mer hittat på idag?

Min pappa kom hit klockan 13 då åkte vi ut och övningskörde i en timme ungefär, det gick bra, det enda jobbiga var när jag mötte en BRED lastbil på en SMAL skogsväg som tog upp ALL plats på vägen, då var det bara att lägga i backen och backa!

Efter det så åkte vi hem till oss och tog en fika med nybakta vaniljbullar som min mamma skickade med, TACK MAMMA!

När vi fikade så kom jag på att Isabella behöver en ny kudde så jag flirtade lite med min pappa och kollade om vi kunde åka till Babyland och köpa en! Det gick han med på, men ni ska ju inte tro att jag BARA köpte en kudde! Iofs så blev det bara ett par vattenavvisande vantar och en heltäckande haklapp också men det höll på att bli mycket mer! Jag blir lite småtokig när jag är i barnaffärer eller när jag är på en webbshop på internet! Jag vill ha ALLT, ALLT, ALLT!

När vi till min pappas stora förtjusning kom ut ur butiken så släppte han mig på ica hemma vid mig, jag behövde köpa lite mjölk och dasspapper!

Hemma igen och jag och Nicklas spelade lite på Unibet, in med 150:- och tillbaka med 950:- på mitt konto! Man tackar, man tackar! =)

Nu ska vi bara mysa en stund innan lillan ska sova, hon har fått feber nu också!

Kläder i stora lass tack!

Jag har hittat många par byxor som jag vill köpa (självklart till lilla smulan, vem annars?) ;o) , eller egentligen så har jag hittat MASSA KLÄDER! Jag vill ha massor! Får ta och beställa någon dag när jag har bestämt mig vad av alla plagg jag ska välja ut för det är Fri frakt vid köp över 499 kr hos babyshop.se men jag har inte råd att beställa ALLT jag har fallit för tyvärr!

Måste köpa:

image833
image834
Dom här stämmer in på Bella så bra! ;o)

Vill köpa:

image835
image836
image837
image838
image839
image840
Notera att detta är bara byxor! Får göra ett tröj inlägg sen då! =)

Godmorgon!

Hoppas att ni alla hade en trevlig Lördagskväll, det hade vi! Hur många var ni som såg på melodifestivalen?! I såna fall så måste jag ju få veta om ni är nöjda med resultatet?! Jag är inte särskillt nöjd men å andra sidan så bryr jag mig inte så mycket heller.. Tycker bara att allt kändes som fusk, att Charlotte vann för att hon var hon och inte för låtens skull!
 
Idag vaknade Isabella klockan 07 först men somnade sedan om till kl 08 (sovmorgon) Mellan 07 och 08 då hon vaknade så drömde jag bara mardrömmar så det gör inget att jag till slut fick gå upp..

Jag glömde att nämna igår att Isabella blev sjuk igår morse... Hon var jätte kletig i ögonen, dom var svullna och rann massor (antagligen ögoninflamation) så är hon förkyld nu också! Så jag antar att det blir första gången jag VABar i morgon på jobbet! Men vaddå?! Hon har klarat sig i över en månad från att vara så pass sjuk att hon måste vara hemma, sen jag började jobba så jag ska inte klaga! =)

Nu ska jag brygga morgonkaffet!
Kram



PS. Fortsätt gärna svara på vilka ni är som tittar in här i bloggen fortfarande! =)

Länge sen!

Jahap, nu är jag här! Tar mig tid att sitta här en stund medans jag myser med min älskling till melodifestivalen! Jag kan inte riktigt bestämma mig för vem jag tycker är bäst! Det står mellan Amy, Sibel och Nordman för min del..

Vem tror du/vill du ska vinna?

Vad har hänt sen jag sist skrev då?

Inte mycket... Jag har jobbat, Nicklas har jobbat runt om i vårat avlånga land och Isabella har spenderat sina dagar på sitt jobb (dagis). Hon trivs som fisken i vattnet nu, inget gråt när jag går, bara lek o bus! På kvällarna har jag och smulan myst och när hon har somnat om kvällarna har jag tagit allt det där tråkiga som man bara MÅSTE göra hemma! Jag har även spelat en del på Unibet om kvällarna, men inga miljoner för mig hittills tyvärr!

Kul att se att det är en del som fortfarande kikar in fast jag uppdaterar så dåligt nu! Lusten finns där ofta men inte tiden och orken... Kan väl säga som jag brukar då! Jag ska FÖRSÖKA att uppdatera lite mer framöver för jag vill inte låta bloggen dö ut, med tanke på allt nöje och alla trevliga kontakter den ger!

Jag måste säga att jag är lite nyfiken på vilka som fortfarande kikar in här! Ni får gärna ge er till känna om ni vill! JAG VILL! =) Känns roligare att fortsätta då!

Lite svartvitt också!

image828

image829

image830
Dom tre första bilderna här skulle vara fina att förstora och ha över våran säng! Synd bara att två av dom blev suddiga! =(

image831

image832

Idag har kameran fått jobba sig varm! =)

Lek! =)

   

image827

Nytt!

Lite fix från helgen som var:

   

image822

Så lite kan göra så mycket! =)

Hemmadag!

Jaha, då var det Tisdag och nästan en vecka sen jag skrev nått sist! Orken och tiden är svår att finna just nu! Med bloggning så medföljer ju en del kommentarer och bloggar jag så vill jag hinna svara på dom också, känns så dåligt och drygt annars! Ja, ni är nog många som förstår vad jag menar!?

Igår jobbade jag till 15 och stannade kvar på jobbet till kl 16 för att sedan åka till körskolan på en lektion som började 17.10 och slutade 18.30. Efter den så åkte jag hem, handlade färdiglagade pannkakor på vägen så att jag skulle slippa ställa mig vid spisen. Isabella blev hämtad på dagis av sin mormor klockan 15 och till dom hade jag gjort pasta carbonara dagen innan till middag.

I morse när jag vaknade så hade jag SPRÄNGANDE huvudvärk, IGEN! Jag kunde knappt stå på benen men gjorde ett försök att göra mig i ordning ändå. Det slutade med att jag ringde till jobbet och sjukanmälde mig för jag blev så yrslig och mådde illa. Jag hatar att få huvudvärk, det senaste året så har jag fått så kraftig huvudvärk, jag borde egentligen uppsöka en läkare och få speciella tabletter men det liksom glöms bort när värken är över och så tänker jag samma sak när nästa omgång kommer...

RSS 2.0