Jag behåller min uppkörningstid!

Idag var jag på körskolan, IGEN! Det blir mycket av det nu... Men idag var det ingen vanlig lektion, jag hade nämligen en utbildningskontroll och den gick bättre än förväntat faktiskt! Jag var lite nervös för att åka med en annan lärare OCH en annan typ av bil men det var ju dumt att oroa sig för... Han var supertrevlig han med och vi pratade på som om vi träffats många gånger förut!

Han jag körde med sa så här (på ett ungefär): Att jag i det stora hela var en duktig bilförare och att han kännde sig trygg när han satt som medpassagerare. Dock kunde jag hitta på en del "tokigheter" MEN att jag verkade ha koll på dem och kunde ordna till det mesta. Det han ville jag skulle ÖVA, ÖVA och ÖVA på innan uppkörningen var att PLANERA I GOD TID! Precis som min lärare har sagt till mig så lääänge.

Han gav mig ett recept på mitt problem och det var att jag skulle köra med "berättande körning" Som det låter innebär det att jag talar om både för mig själv och den jag åker med att "nu kommer det en korsning där framme" och därav tänka på att söka av och planera på en gång.

Det är ju värt att testa i alla fall för min uppkörning ska inte bli framflyttad! Dom tror på mig! =)

Sömnproblem?!

Idag somnade Isabella kl 21.35... Jag började natta henne ca 19.30, alltså tog det 2 TIMMAR! Det är inget ovanligt nu på sistone och jag börjar nu efterlysa min/våran egentid! Visst, att hon är vaken länge nån gång lite då och då är bara mysigt men nu börjar det bli jobbigt och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till för detta har mer eller mindre pågått i en månad nu...

Aooooo, j*klar! Precis när jag hade skrivit ovanstående text skulle jag ta en klunk med precis nygjort the men slant med koppen, precis över mina lår! Tur jag hade byxor på mig för det brände ordentligt ändå vill jag lova. Det var bara att ställa sig upp FORT och dra av byxorna! FY!!

Jag missade datorn, det kom inte en enda droppe på den! Om man ska se turen i det stora hela!?

Sömn, körlektion och illamående!

Jag börjar med att notera att jag är mycket imponerad på våran lilla dotter! Hon har strulat hit och dit med sitt sovande både på dagar och kvällar nu ett bra tag. Så efter lite bråk med papsen så kom jag hem och skulle ta över medans han FUSKAR i solariet. När jag sa åt henne att vi skulle sova hade hon klättrat upp i sin vagn, jag fick inte ta av henne tofflorna och då sa jag "Då får du väl sova i din vagn då, jag hämtar snutten och nallen" "mmm" fick jag till svar och hon somnade på en gång då jag hade lämnat nallen, SJÄLV! Då vet jag att man kan testa att göra så också om det skiter sig med sömnen...

Körlektionen idag är jag inte lika nöjd med. Jag hade alldelles för många brister idag enligt både mig själv och läraren och nu har jag bara tre lekioner kvar innan uppkörning. Det kan bli så att vi blir tvungna att skjuta upp den om jag inte skärper till mig dom närmsta gångerna. Det var vi båda överens om!

Igår, hade vi kalas igen för släcktingar. Det var många som kom och Bella blev jätte glad för alla presenter och all uppmärksamhet. JAG har aldrig mått så dåligt som jag gjorde igår (inte på länge iaf). Ingenting fick jag i mig, allting kom upp förr eller senare och illamåendet stog mig ända upp i halsen hela, hela tiden. Jag kunde knappt röra på mig eller stå upp så jag satt på min stol medans Nicklas och mamma fixade det mesta. Jag klarade det bara inte! Jag kan säga att jag led av att ha främande igår, jag ville bara lägga mig ner i sängen och gråta. JA, jag tyckte synd om mig själv! =)

Kinamat med Jenny och Daniel

Nu är jag trött och kommer troligtvis inte få sova ändå för Isabella är vaken sen en timme tillbaka och är PIGG!

Kalaset idag var trevligt, jag mitt klantarsle kom inte ihåg att ta några foton, inte ett enda! Bella fick massor med nya leksaker och har lekt med dom, supernöjd hela dagen.

Nu i kväll sen Isabella somnade har vi umgåts med Jenny och Daniel. Det var mycket trevligt, vi började med att köpa kinamat med oss hem och åt den. De var så klart underbart gott! Sen har vi bara suttit och pratat och haft mysigt! Härligt med såna här kvällar!

Nu ska vi se om busungen vill sova! HOPPAS!

Sov gott!

Ballongkrig och nybakta scones

PUH! Jag har precis blåst upp en massa ballonger så nu är jag groggy vill jag lova! Jag var tvungen att lägga mig ner en stund för att kunna stå på benen igen, haha... En ballong har redan smällt, jag kanske blåste upp dom en aning för mycket MEN då är det bara roligare att retas med Nicke, han avskyr ballonger som smäller så jag och Bellis har kastat ballonger på honom. Tihi... Att retas med varann är vi nämligen bra på i den här familjen! *ler*

Just för stunden ligger Nicke och Bellis och försöker sova en stund. Vore ju tråkigt om hon är trött när kalaset sätter igång.

Förresten, i morse då jag kom upp stod Nicke och Bella och bakade scones till frukost... LYX!

En sann vänn!

Jaha, nu sitter jag här fast jag inte borde... Jag har båda toaletterna kvar att städa innan Bella ska ha kalas i morgon, plus att jag skulle behöva en DUSCH för det har inte hunnits med än idag. *nyper mig i näsan*

Idag var Isabellas sista dag på dagis innan semester. Ja, för nu har vi SEMESTER hela familjen. Det känns så skönt att vi ska få rå om varann i 4 hela veckor nu! Vi har inte direkt planerat några större utflykter, det blir Skansen, Parken zoo, kanske Kolmården och en massa tid på lite olika stränder (för mig blir det vassen) om vädret tillåter det. Semestern är ju också en god tid att få ta hand om sina vänner,familj och släktingar. GRILLA hör också sommaren till och det blir perfekt att inviga mina föräldrars nya fina altan med en grillfest, till att börja med.

Idag har mina favorittjejer varit här, Linn och lilla Freja. Dom hjälpte mig att baka lite tills i morgon till självaste kalaset. Det är så mys att spendera tid med Linn, det känns som att hon och jag förstår varandra på ett väldigt skönt sett. Plus att vi har alltid en massa skoj att prata om.. Love it! Och lilltjejen, hon e så otroligt söt med dom underbaraste ögonen.

Tack Linn för hjälpen idag! Bara en sån sak att du frågade en vecka innan kalaset om jag behövde hjälp att förbereda känns så unikt! Du är så omtänksam!

Bella 2 ÅR!

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Bellas födelsedag, hurra, hurra, HURRAAAAA!

Kan inte fatta att det redan har gått 2 ÅR sen du kom till oss älskling!


I morse innan dagis, hon ville ha med sig nallen och snuttefilten i sin lilla
ryggsäck idag. Hon fick vara på dagis en stund idag så att vi skulle hinna
storstäda inför kalasen i helgen. Hon hade haft en toppendag på dagis.
När vi kom på morgonen skulle dom alla ut på en promenad.

Vilken min, haha. Jag gillar det här kortet skarpt! =)
När vi hämtade Bella på dagis så pussade och kramade hon på två av sina
kompisar innan vi gick. Vi bara stod där och SMÄLTE som föräldrar.
Det var inte lätt att få med henne hem idag.

När vi hämtat henne så åkte vi för att handla glass, hon ville heldre ha det än tårta. Sen åkte vi hem för att fika och fick mormor och morfar som sällskap. Hon fick även öppna sina presenter från oss och fick två små av mormor och morfar. Dom ville ge dom stora presenterna på kalaset på Söndag.

Hon har lekt massor med sina nya leksaker, en docka med massa tillbehör som t.ex en potta, kläder, nappflaska en minisked m.m. och det bästa, en cykelstol till dockan så att hon kan ta med sig den på cykelturerna. Av mormor och morfar fick hon en kaffeservis och ett nytt pussel.


I den här familjen så väljer födelsedagsbarnet vad vi ska äta till middag så
idag blev det korv med mos. Enkelt men gott enligt Bellis. Det är hennes favoritmat.
Hennes docka sitter i hennes gamla matstol i bakgrunden.

En liten närbild på hennes sked!

Hon skulle äta med sin dockas sked. STOR va!? =)

Kvällsbestyr!

Godmiddag!

Nu har jag slagit mig till ro i datastolen efter kvällens bestyr. Till middag gjorde jag pasta carbonara idag, det var ett önskemål från Nicke och jag vet att det är en av Bellas favoriter också. Själv hade jag inte så mycket aptit men lite fick jag i mig i alla fall. Efter maten var det grovrengöring av hela köket som gällde. Mat lite här och där, men nu är det klart!

Bella ropar från sängen nu!

Nöjd med körningen!

Sådär, då var jag hemma igen. Faktiskt dessutom ganska nöjd med dagens lektion. Jag fick välja själv idag vad vi skulle rikta in oss på så jag valde placering, byte av körfält (planering) och även planering i korsningar/rödljus genom att sakta ner i god tid och söka igenom hela korsningen. Så blev det, lite parkeringar petades även in vid olika stormarknader m.m.

Jag fick även vara med om en väldigt oplanerad grej idag. Vi blev stoppade i en polisspärr och fick blåsa alkomätare.
Jag stannade bilen och drog ner rutan. Polisen "Hej, jag vill se körkort och så ska ni få blåsa här" Jag " Jaa, nått körkort har jag inte men blåsa kan jag göra!" Kändes lite lustigt att säga så faktiskt! :P
Som ni säkert förstår så klarade jag alkotestet galant! Behövde inte ens vara orolig eftersom jag inte har druckit på ett tag nu (vore ju inte särskillt snällt mot lilla grynet i magen).

Några småfel blev det idag men i helhet så är jag NÖJD! Han kunde t.o.m tänka sig att plocka bort någon lektion innan uppkörningen för att slippa lägga ut onödiga pengar. Det var upp till mig, så jag ska tänka på saken.

Onsdags morgon!

Godmorgon!

Nu är lillan på dagis, Nicke fick lämna idag innan han skulle till jobbet. Han ska bara jobba en stund på firman idag så han kunde börja lite senare. I alla fall, som väntat så började Isabella gråta vid lämningen och ville inte släppa pappa. Han ringde mig direkt efter och var lite upprörd, han är ju inte lika van som jag att lämna så det känns jätte hårt för honom.

Men jag VET att hon kommer ha jätte skoj idag så det är ingen fara!

Själv är jag väldigt upprörd över att mina tabletter mot illamående inte har gjort någon större verkan varken igår eller idag. Jag har kräkts ändå! Om några minuter ska jag bege mig mot körskolan och köra lite bil, hoppas att det går relativt felfritt idag, känns ju som att det är dags för lite felfria lektioner eftersom att uppkörningen närmar sig med STORA steg!


Morgonbild på våran älskade och morgontrötta Bellis. Måste säga att bilden
ser lite skum ut om man kollar på hennes hår. Det blev lite suddigt just där...

Nu måste jag åka!

Ett aktivt barn kräver en aktiv lekkamrat!

Idag har jag och Bellis lekt, lekt och LEKT! Vi har byggt en massa lego, läst böcker, ritat, varit ute i sandlådan, åkt rutchkana och busat massor. Hon är inne i en period då någon måste leka med henne hela tiden, hon vill absolut inte sitta själv en stund! Så efter den här dagen är både hon och jag trötta!


Jag skulle dock vilja påstå att hon är tröttare än jag! Såhär somnade hon
i soffan här inne i data/tv rummet kl 16.45 idag. En kvart senare väckte jag
henne, annars hade hon inte somnat nu i kväll. Kl 19 somnade hon för
natten (hoppas jag, hon har strulat några nätter nu).

I morgon ska hon äntligen få gå på dagis igen. Hon har varit dålig i magen i över en vecka nu. Då menar jag verkligen dålig. Hon har varit så lös så att hon inte ens kunnat hålla tätt då hon har pruttat, stackarn. Halva dagen igår och hela dagen idag har magen varit bättre igen så jag ringde till dagis och sa att Bella kommer i morgon.
Gissa om Bella blev glad när jag sa att hon ska få gå på dagis i morgon!?
Då sa hon "dadis, va kul!" och hämtade sina skor...

Stolt!

Gissa om jag är STOLT!?

Nicklas klarade uppkörningen så nu har han körkort behörighet B och BE.
C kort nästa då! =)

Håller tummarna för Nicke!

Goddag!

Nu är jag här igen efter en dags paus från bloggandet. Igår kände jag mig ganska skaplig till hälsan så jag passade på att städa, baka en sockerkaka och tvätta undan en del. Jag kan tala om att det kändes toppen efteråt. Vädret var ju inte heller nåt vidare så jag gick inte miste om någon sol inte. PERFEKT!

Idag har jag inte direkt några planer. Vädret är inget vidare idag heller så det känns inte så lockande att gå ut. Får väl kanske bli en liten tur till sandlådan med Bella när jag måste handla och posta två brev. Fast frågan är om det inte är som lera i sandlådan nu!?

Idag ska Nicke köra upp för BE körkort! Jag hoppas och tror att han grejjar det!

Lunchtime!

Goddag!

Sitter just nu och tar det lugnt medans Bellis badar med Nicke. Så mysigt att sitta och lyssna när hon skrattar och sjunger i badet.

Vädret idag är väl inte riktigt vad vi hade önskat oss men det får duga ändå. Vi har funderingar på att åka till Bellas farmor och farfar på en liten visit men har inte riktigt bestämt oss än.

Först och främst så måste vi peta i oss lite mat!

Bio kväll och presenter till lilla älsklingen.

Lördagskvällen är här och vi har hunnit med massor med mys idag. Mest bara jag och Nicke faktiskt, kändes som att det verkligen var på tiden att vi fick vara lite för oss själva (fast jag har saknat Bellis stora delar av dagen).

Morgonen började som vanligt med illamående och bosättning inne på toaletten, när jag hade konstaterat att det inte skulle gå över fick jag helt enkelt lägga en påse i väskan och gå ut ändå. Min mamma kom hem till oss kl 13 för att ha en heldag med Bella. Jag och Nicklas åkte iväg först till Hans pappas och systers jobb och hälsade på. Åkte sedan vidare till Handen centrum för att enbart gå in på BR leksaker och ägna god tid till att hitta det bästa möjliga till våran lilla älskling i 2-årspresent! Det blev en docka med en hel del tillbehör (Hon älskar nämligen att ta hand om dockor och hon är jätte farcinerad av riktiga bebisar).

Efter presentaffären åkte vi till Atlantis(sängaffär med tempursängar m.m) där Nicklas kompis (Andreas) är delägare, när vi kom dit hade vi sån tur att även hans flickvän (susanne) och deras 3- månaders son var där. Så för mig blev det inte mycket till provliggande av sängar... Mest klämma och känna på bebisen och prata bebisprat med Susanne.
Nicklas fick med sig en ny kudde hem, själv kunde jag inte bestämma mig för vilken jag ville ha så jag blev utan. Vi blev också erbjudna att köpa en säng till ett väldigt BRA pris (visserligen var det ett demoex så vi ska tänka på saken).

Tiden gick och det var degs att handla lite mat och blöjor för att sedan stressa hem och snabbt ge oss av till HERON CITY och gå på bio. Filmen vi såg hette "The Happening" och om ni frågar mig var den BRA! Nicklas däremot tyckte att den var lite skum... MEN, han tyckte som jag att det var mys att bara vara vi för en kväll!

I morgon tar vi dagen som den kommer... Vi hoppas på strålande sol och INGET illamående!

Strålande sol!

Det blev nått bra av denna Fredag också...

Nicklas kom hem klockan tidigt (kommer ej ihåg exakt, men mellan 12-13). Med sig hem hade han lunch till hela familjen. Bella åt inte så bra, vilket inte är ovanligt för det har hon inte tid med. Jag fick i mig hyffsat mycket utan att få upp det igen och nån halvtimme efter det  kännde jag mig mycket bättre. Kan kanske vara för att jag fick vila direkt efter maten. TACK!

Efter lunch så fick vi ett impulsryck och åkte hem till mina föräldrar med lite fika. Pappa fick hjälp av Nicklas att riva deras altan som ska byggas om i helgen. Det var bara fram med motorsågen! Jag stod på min vakt som vanligt, har sån respekt för sånt som motorsågar o.s.v så jag var berädd om något skulle hända.

Bella tyckte det var jätte roligt! Hon blev helt till sig! Sen kom den klassiska kommentaren "buppa totit" (morfar är tokig).
Det blev också en hel del lek i sandlådan och en promenad med dockan i sin lilla sulkyvagn som hon har hos mormor och morfar.

Tack Sverige för ännu en dag med strålande sol!

3 ska bli 4

Godmorgon!

Äntligen har jag slitit mig från toan, har sovit så dåligt i natt för jag har mått så illa. Somnade vid 02 nånting och vaknade igen vid 06.30 pga det här j*kla illamåendet. Nu sitter jag här och tycker synd om mig själv med rödsprängde jätte FINA ögon! =) (Givetvis är jag lycklig på samma gång)...

Isabella tar sovmorgon idag igen, hon mår fortfarande inte riktigt bra, förkyld, hosta och jätte lös i magen.

Så, nu tänkte jag berätta nått roligt! Jag var på VUL (vaginalt ultraljud) igår och fick se våran bebis. Bebisen rörde sig redan hur mycket som helst och jag fick se ett litet hjärta som bultade. Enligt ultraludet så var jag i v 9+1 igår.. Alltså i vecka 10. Jag trodde att jag var i v 9+6 så jag fick bara backa i 5 dagar. Känns helt ok! Blev sjukskriven i 2 veckor till också och fick några nya tabletter som jag hoppas ska funka bättre!

Kan knappt tro att det är sant! Våran lilla Bellis ska bli STORESYSTER!


Här är Isabella 2 dagar gammal, så liten och så söööt!

1 vecka gammal... Sov som vanligt! ;o)

TORSDAG den 10:e Juli så blir sessan 2 ÅR!

Åh, vad jag längtar!

Söndag

I Söndags så fick vi en låååång sovmorgon, ända tills klockan 10.15... Var det bara för att jag sa att jag ville ligga kvar i sängen kvällen innan? =)

Isabella mådde inte så bra då hon vaknade men hade inte feber så vi tog ändå en tur till Heron City. Jag och Bella gick i olika affärer själva. Jag handlade en hel del på en inredningsbutik (kommer ej ihåg vad den hette). Kan säga att jag handlade mer än jag kunde bära. Hade även en STOR heliumballong i form av NASSE att släpa på. Måste sett himla kul ut. Efter ett tag så tröttnade vi på att gå i affärer så vi satte oss vid den stora vattenfontänen som Bella ÄLSKADE. Till slut fick hon dock för sig att hon skulle smita den buskorven så hon sprang in i ólika affärer och jag sprang efter med mitt pick o pack.

Medan vi hade våran cirkus så var Nicke med några kompisar inne på Media Markt.

När dom äntligen kom ut blev det Mc Donalds och sedan hemgång. Jag var helt slut efter allt jagande! Haha...

Lördag

Lördagsmorgon och Nicklas vaknar upp och är BAKIS! Då var det bara för mig att pallra mig upp och ta Bella Bus kl 07 ungefär. Jag mådde så illa, sprang fram och tillbaka i hallen med panik. Hatar att må illa! :(

På dagen hände det inte så mycket, jag förberedde lite för en middagsbjudning. Jenny, Daniel och Linus skulle komma över på lite Tacos. Jag var så himla sugen på det! (som vanligt) =)

Mm, vad gott det var! Kanske ska nämna att även Jenny är gravid så en stund efter maten så tutade vi i varandra att vi skulle gå och handla godis. Namnam... Fy fasiken vad vi ÅT!

Jag lyckades även få mina popcorn att börja "brinna" i mikron.
Kände att det började lukta lite bränt och mycket riktigt, när jag öppnade påsen så kom det massa rök. Jag hällde fort upp dom i en skål och fiskade upp en smältande KLUMP med en sked. Jisses, varför händer såna här sjuka saker alltid mig!? :P

Fredag

Goddag!

Hoppas att ni alla har haft en trevlig helg!

Det har vi om vi bortser från mitt extrema illamående!

I Fredags var Nicke ledig, vilket gjorde min morgon lugn och skön som i sin tur ledde till att jag i ganska god tid fick bukt på mitt illamående. Efter Isabellas middagslur tog vi oss till Haninge centrum för att köpa lite nya kläder till Nicke, givetvis hittade vi en hel del till Bella också..

Bella var inte så jätte road över att vara där så vi skyndade på och åkte sedan hem till mina föräldrar på en fika. Bella hade inte tid att fika, hon skulle "Ditta dantedådan" (Sitta i sandlådan).

Senare på kvällen kom lite grabbar över till Nicke för att sedan gå ut och ha en grabbkväll. Så för mig blev det en lugn och skön, alldelles egen Fredagskväll.

RSS 2.0